5 nippi väikese vannitoa kujundamisel

Vannitoad on alati pigem väikesed kui suured. Miskipärast juba projekteeritakse vannitoad üsna väikestena, kuid eriti kriitiliseks muutub olukord renoveeritavates majades. Pole tähtsust, kas tegu on vanema eramajaga või levinud tüüpkorteriga, vannituba tundub alati liiga väike ning remondi käigus peab tegema tihti kompromisse, mida ikkagi on sinna võimalik mahutada ja mida mitte... või kas ikka peab?

Vann ei mahu? Pesumasinale pole kohta? WC-pott võtab liialt ruumi? Kirjutasime kõik levinud probleemid üles ning lahendasime need ükshaaval ära. Toome siinkohal välja 5 kõige levinumat probleemi väikeste vannitubade sisustamisel ja pakume kohe välja ka lahendused igale probleemil.

1. Pesumasinapealne valamu

Pesumasina pealne valamu Pesumasina pealne valamu

Pesumasin ei mahu vannituppa? Eriti tuttav probleem tüüpkorteri omanikele. Renoveerides vannituba ei ole nagu eriti head asukohta pesumasinale või tuleb see koht leida suurema valamu arvelt.

On ka lihtsam lahendus - pesumasina peale paigaldatav valamu. Kivivannide tootja PAA on oma tootevalikusse lisanud kolmes erinevas mõõdus kivimassist valamud, mis on mõeldud pesumasina peale paigaldamiseks. Valamu kinnitatakse seinale komplektis olevate kinnitustega ning samuti on juba kaasas äravoolukomplekt, kus on eraldi toru ots jäetud pesumasina ühendamiseks.

Valamu on saadaval kolmes erinevas mõõdus, sobides seeläbi nii 40-cm, 50-cm ja 60-cm sügavustele pesumasinatele.

Imelihtne paigaldada ning 1 m² põrandapinda jälle kokku hoitud.

2. Nutika kujuga vann

Vann Roltechnik Mini Vann Roltechnik Mini

Probleem nr 2 - vann ei mahu. Üsna sagedasti ei saa vannisõbrad siiski väikesesse vannituppa paigaldada vanni, sest isegi kui pikkusest vann sobiks, jääb mõni nurk segama valamut või ukse avanemist. Seetõttu minnakse lihtsama vastupanu teed ja paigaldatakse dušinurk.

Tegelikult aga ei pea üldsegi valima ning ka väikesesse vannituppa saab paigaldada nii vanni kui ka dušinurga "kaks ühes" komplekti.

Alustuseks tuleb valida nutika kujuga vann, mille üks ots on mugavalt lai vanni nautimiseks ja teine ots (kus asuvad jalad) kitsam ja ruumisäästlikum. Üheks selliseks hea näiteks on Roltechnik vann Mini ja Ravaki vann BeHappy.

Erikujulistes vannides ei ole tegelikult oluliselt "kitsam tunne" või viletsam kasutusmugavus. Ruumi on säästetud jalgade osa arvelt ning seetõttu tarbivad need vannid ka vähem vett.

3. Vannisena kasutamine dušinurga asemel

Vannisein Roltechnik TZV2 Vannisein Roltechnik TZV2

Probleem nr 3 - tuleb valida vanni või dušinurga vahel. Kas ikka tuleb? Levinud on arusaam, et vannis pesemine on ebamugav (kitsas, sobilikku segistit ei ole jne.).

Tegelikult on võimalik vann kujundada dušinurgaga samaväärseks pesemiskohaks, kasutades selleks kahes osas kokku volditavat vanniseina ning õiget dušikomplekti.

Sellisteks toodeteks on näiteks Roltechnik volditav vannisein TZV2 ning suure vihmadušiga segisti Wasser Round. Sellel segistil on ka tila vanni täitmiseks ning laeduši kõrgust on teleskoobina võimalik reguleerida. Tänu sellele sobib see komplekt ka enamikesse vannitubadesse.

Vannisein on võimalik pärast duši kasutamist kokku voltida ning vannituba on jälle avaram. Vannisein on ka väga praktiline lisa lastega peredele, sest tänu sellele ei pritsi ka hoogsamal vannitamisel vett põrandale. Uuemad vanniseinad on juba erilise pinnaviimistlusega, mistõttu ei kogune nendele veepritsemete jäägid. Kõik meie tootevalikus olevad klaasist vanniseinad on valmistatud turvaklaasist, mis purunemise korral ei vigasta ega ole teravad.

4. Õhuke boiler

Keskkütte kasutajad võivad selle osa vahele jätta. Elektriboiler on hädavajalik sooja vee tootmiseks, kuid mõõtmetelt alati suur ja ruumi raiskav komponent, mida on ülimalt raske kuhugi peita.

Õhuke ja stiilne boiler on siin lihtne ja geniaalne lahendus. Meie tootevalikus on Velis Evo boilerid, mis on spetsiaalsed õhukesed ja soliidse välimusega boilerid, mida võib paigaldada nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. Lisaks on need niivõrd kena viimistlusega, et ka kõige nähtavamas kohas ei häiri need absoluutselt.

Lisaboonusena on tegemist nutikate boileritega, mis soojendavad vett väga kiiresti ja samas aitavad säästa elektrienergiat.

5. Ruumi kokku hoidev WC-pott

Õhuke WC-pott Villeroy & Boch slim Õhuke WC-pott Villeroy & Boch "Slim"

WC-pott on kohustuslik element, mis paratamatult võtab ruumi. Uute majade puhul on võimalus säästa ruumi seinasisese WC-potiga, mille veepaagi võib ehituse käigus juba seina sisse monteerida ning see säästab oluliselt ruumi.

Vanade ja renoveeritavate vannitubade puhul aga ei pruugi see olla võimalik, sest seinad on betoonist või kivist ning sinna midagi mahutada ei saa.

Sellistel juhtudel soovitame valida võimalikult õhuke (pikkuselt lühike) WC-pott. Näiteks Villeroy & Boch on teinud erimudeli, mille veepaak on disainitud ruumi säästmise eesmärgil kitsamaks ja tänu sellele on kogu poti pikkus alla 64 cm. Kuigi võit võib olla tavapotiga võrreldes kõigest mõned sentimeetrid, on see pisikese vannitoa puhul oluline ruumisääst.

Väike vannituba ei tundugi enam nii lootusetu? Kasutades ülaltoodud nippe, võib kasvõi 4 m2 suuruses vannitoas olla vann, dušš, pesumasin, valamu ja WC-pott, nii et ükski vannituba ei ole enam liiga väike.

Swedbank. Siin saate maksta internetipangas Siin saate maksta SEB internetipangas