Miks mul on vaja WIFI'ga radiaatorit?

See oli minu esimene mõte, kui kuulsin, et Eestisse on jõudnud mingit uut tüüpi radiaatorid, mille kõlavaimaks märksõnaks on "Wifi". Kui laisk saab üks inimene olla, et ta ei viitsi isegi selleks püsti tõusta, et toa temperatuuri seadistada? Ei ole kuigi tõenäoline.

Tegelik vastus on hoopis mujal ja see üllatab Sind! Loe edasi...

Nutiradiaator kingituseks? Nutiradiaator kingituseks?

Vastus on väga lihtne: Sellega hoiab märkimisväärselt raha kokku

Millheat on Norra firma, kus on geniaalsed insenerid ja tootedisainerid. Paraku on nende turundus pannud minu hinnangul rõhu valele sõnale ja "WIFI radiaatori" asemel peaks seda toodet tutvustama hoopis "nutika radiaatorina". Wifi on lihtsalt vahend, tänu millele saab oma nutitelefoniga ühenduse radiaatori ajusse, mis on sisuliselt väike arvuti.

Kodusoojust loob tark ja väga hästi programmeeritud arvuti

Minu lõug kukkus kolinaga vastu põrandat, kui esimest korda vaatasin Millheat äppi. See tegi tõesti puust ja punaselt mulle selgeks, kui palju tegelikult inimesed raiskavad raha mõttetu kütte (elektri) peale. Tavaline radikas on enamiku aega juhtmega seinas ja termostaat jälgib, et ruumis oleks koguaeg sama temperatuur.... näiteks 21 kraadi. Aga miks?

Näide: Magamistuba

Päevas on 24 tundi. Sellest magamistoas veedab inimene võibolla 10 tundi, millest magab 8 tundi. Eriti hoolikad inimesed keeravad võibolla kodust lahkudes radiaatori natuke tagasi, enamikel on see koguaeg seadistatud soovitud temperatuurile. Ma ei ole kunagi mõelnud, kui ebaefektiivne see on.

Millheat äpp soovitab:

  • * Magades võiks toa temperatuur olla 17 kraadi (puhkab paremini välja)
  • * Ärgates ja muidu toas toimetades võiks olla 22 kraadi.
  • * Kodust eemal olles võiks ruumis olla 10 kraadi.

Ehk siis Sinu magamistuba võiks olla:
* 22:00 - 06:00 - 17 kraadi
* 06:00 - 08:00 - 22 kraadi
* 08:00 - 16:00 - 10 kraadi
* 16:00 - 22:00 - 22 kraadi

MillHeat äpp MillHeat äpp

Kui varasemalt oli Sinu magamistuba terve päeva 22 kraadi, siis nüüd on keskmine temperatuur oluliselt madalam, mis ühelt poolt tagab parema une ja teisalt hoiab kokku elektrit.

Aga kui ma olen päeval kodus?

Millheat radiaatori nupud Millheat radiaatori nupud

Loomulikult on radikal ka nupud. Alati on võimalik lihtsalt keerates tellida soovitud temperatuur. Lisaks on võimalik äpi kaudu panna programm pausile või vahetada režiimi. Sõidad nädalavahetuseks maale ja paned kogu kodu kütte telefonilt ühe liigutusega "Away" režiimile. Säästad terve nädalavahetuse küttelt.

Kodu, maakodu, kontor

Teeme ühe asja selgeks: "WiFi" EI TÄHENDA seda, et radiaatori juhtimiseks peab olema samas WIFI võrgus. Wifi on lihtsalt vahend, millega saab radiaator endale ühenduse välismaailmaga, pärast mida võib oma telefonist juhtida kütet kasvõi Austraaliast. Kasutusvõimalusi nii kodus, kontoris kui maakodus on tohutult. Soovid nädalavahetuseks maakodusse sõita ja tahaks, et soojad toad ootaksid ees? Selleks ei pea vana maja ümber ehitama nutikoduks. Piisab mõnesaja euro kulutamisest pannes peamistesse tubadesse nutiradiaatori ja saabki oma nutitelefoniga soovitud temperatuuri kellaajaliselt paika panna. Wow efekt on garanteeritud, kui kohale jõudes on toad soojad ja õhk hubane.

Äpp oskab seadmed grupeerida erinevateks asukohtadeks ja omakorda tubadeks, mis teeb kõikide majapidamiste juhtimise eriti lihtsaks. Ei ole vaja igat radiaatorit eraldi seadistada, piisab kui määrad telefonis, et plaanid täna sõita maakodusse ja ülejäänud seadistuse teeb juba arvuti.

Lisaks nutikusele on Millheat radiaatorid tõesti kenad. Ei mingit plekki või ribisid. Näiteks klaasist radiaator mõjub ruumis väga sümpaatselt ega vaja mingit peitmist. Pigem on see äge sisekujunduse element, mis tänu oma nutikusele viib Sinu elukeskkonna uuele tasemele.

MillHeat erinevad mudelid MillHeat erinevad mudelid

Kokkuvõte: 5 minutiga säästsin 26% küttekuludelt

Nutiradiaator on lihtne ja kättesaadav. Lihtsasti teostatav "upgrade" aga tohutu efekt. Sellega on reaalselt võimalik säästa küttekuludelt, saavutada parem uni ning muuta oma toatemperatuuri haldamine täisautomaatseks ja nutikaks.

Fotode allikad ja autoriõigus:
* Millheat.com ja Scandy Mummy (scandimummy.com)

Swedbank. Siin saate maksta internetipangas Siin saate maksta SEB internetipangas