8 silmapaistvat sisustusnippi Asuntomessult 2018

Paljud eestlased on juba kursis, et igal suvel toimub Soomes ülipopulaarne elamumess (tuntud ka kui Asuntomessut), kus saab tutvuda põnevate sisustustrendidega ning huvilistel on lausa võimalik soetada endale mõni valmissisustatud majadest. Seekordne mess viis meid Soome lääneosas asuvasse Pori linna, kus oli 33 maja avatud sisustushuvilistele tutvumiseks.

Järgnevalt on toodud 8 huvitavamat ja silmapaistvamat trendi, mis meile Pori Asuntomessult enim meelde jäid.

 

1. Mustad aksessuaarid

Klassikaline Skandinaavia disain lihtsalt ei saa hakkama ilma mustade aksessuaaride ja sisustuselementideta. Ka seekordsel Asuntomessul võis näha palju ägedaid musti aksessuaare, mis mõnusalt silma paitasid ning täitsid messikodud isikupära ja harmooniaga. Ägedate mustade aksessuaaride nimekiri on muidugi lõpmatult pikk, kuid Pori messilt jäid enim meelde mustad vihmadušiga dušikomplektid, massiivne must kamin ning stiilne must vannitoaredel, kus saab mugavalt käterätikuid hoiustada.

 

2. Ornamentidega keraamilised plaadid

Kui oled parasjagu vannituba sisustamas, siis kindlasti tasub kaaluda ornamentidega keraamiliste plaatide kasutamist. Need sobivad ju sedavõrd hästi tavapärase mustvalge Skandinaavia disainiga, kuid samas lisavad vannituppa isikupära ja uuenduslikkust. Kellele need Marrakesh-stiilis plaadid sümpaatsed on, siis tegelikult saab neid edukalt kasutada ka köögi ja majapidamisruumi sisekujunduses, et moodustada sedasi terviklik lähenemine kogu majapidamises.

 

3. Karusnahad

Vürtsita oma sisekujundust erinevate karusnahkadega (soovitavalt kunstnahast ikka ;) ning ole leidlik erinevate kasutusviiside märkamisel – kindlasti ei kuulu karusnahad ainult põrandale või seintele, vaid need võiks leida mõnusa kasutuse ka näiteks diivanitel, tugitoolidel ja terrassipinkidel. Vaata ja imesta, kuidas lihtsa vaevaga saab toa muuta hubaseks ja trendikaks.

 

4. Pruunid nahkdiivanid

Okei, see sisustustrend võib nüüd meeldida või mitte meeldida, aga fakt on see, et pruunid nahkdiivanid on jälle IN. Tundub justkui, et eestlased on alles need pruunid nahkdiivanid oma kodudest välja saanud, kuid soomlaste kodudes on need see-eest taas populaarsust kogumas. Asuntomessul nägime mitmeid maju, mille elutoad olid sisutatud just pruunide nahkdiivanite ja tugitoolidega ning näiteks erinevate karusnahkadega koos mõjusid need isegi üllatavalt stiilselt.

 

5. Too loodus tuppa

Olenemata sellest, kas sisustad parasjagu kööki, elutuba, magamistuba või vannituba, siis tasub sisekujunduses kasutada rohelisi taimi, olgu need siis elusad taimed või lehemustrid tapeetidel ja voodipesul. Lihtsalt imeline, kuidas igava valge seina saab muuta ägedaks, kui riputada taimeassortii katseklaasidega seina külge. Samahästi saab üksluise mustvalge WC muuta elavaks erkroheliste rippuvate minisõnajalgadega ning miks mitte kasutada nende eksponeerimiseks ka naturaalseid puupakke. See erakordne naturaalsus ju lihtsalt paitab silmi ning elusad taimed toas on boonusena ka tervislikud.

 

6. Roosa versus kuldne võidukäik

On ju teada, et Skandinaavia disain keskendub tavapäraselt mustvalgetele sisustuselementidele ning otseloomulikult leiab sisekujunduses ka erinevas värvigammas pehmeid halle toone. Seekordsel Asuntomessul hakkas aga silma, et julgemad disainerid olid sisekujundusse toonud lisaks ka beebiroosa või kuldse värvitooni, et harjumuspäraseid vaateid veidi elavdada.

 

7. Industriaalsed lahendused

Nüüd on siis kindel, et erinevad industriaalse disainiga lambid, riiulid, vaheseinad ja dušinurgad on leidnud tee ka inimeste kodudesse ning tundub, et nende populaarsus on muudkui kasvamas. Peened mustad raamid ja mõnusad mattmustad pinnad mõjuvad ka kodustes tingimustes üllatavalt hubaselt. Ka meie tootevalikusse on äsja lisandunud erinevaid industriaalse disainiga dušinurkasid, duši- ja vanniseinasid ja segisteid, et saaksid endale kujundada tõelise New York loft-stiilis elamise.

 

8. Ronimisseinad lastetubades

Tänapäeva lapsed liiguvad õues aina vähem ning veedavad sellevõrra rohkem aega arvutis, telefonis või televiisorit vaadates. Soomlased on leidnud sellele praktilise lahenduse – me ei leidnud üheski lastetoas televiisorit, kuid silmapaistva trendina oli paljude lastetubade seintele kinnitatud ronimisseinad, mis kahtlemata aitavad kaasa lapse liikumisharjumise kujundamisele juba varasest lapsepõlvest saadik. Vaata vaid neid imelisi lahendusi ja tee järgi oma lastetoas ;)

 

Pori Asuntomessul jagub avastamist muidugi veel küllaga. Kui oled parasjagu kodu sisustamas, tunned huvi arhitektuuri ja disaini vastu või soovid lihtsalt imelistest kodukujundustest inspiratsiooni saada, siis jõuad seada veel sammud Pori suunas, kus seekordne mess on avatud kuni 05.08.2018. Kes Pori messile enam ei jõua, siis kohtume 2019. aasta suvel juba Kouvolas ;)

Swedbank. Siin saate maksta internetipangas Siin saate maksta SEB internetipangas